0
$\begingroup$

I'm using Marlin. Recently my Z-probing randomly doesn't work. Sometimes during Z-Homing it goes up instead of going down to sense the Bed! In Bed Leveling it goes higher and higher every time. It got frustrating so I ignored Bed-leveling.

Sometimes I get a fine Z-homing but it always starts printing in the air!!! I have no Idea why it happens. All home and axis offsets and setting are fine. I had no problem last time I used my printer. Why my printer starts printing 5 mm in the air?

$\endgroup$
3
  • $\begingroup$ Out of the blue? Or, did you change something recently? $\endgroup$
    – 0scar
    Feb 10 at 20:56
  • $\begingroup$ My MKS Gen_L V1 and tmc2100 drivers on X,Y axis fried for unknown reason! I replaced them with the same board and LV8729 drivers. then I changed the settings for the new drivers. $\endgroup$
    – 2012User
    Feb 10 at 21:01
  • $\begingroup$ I had problems with z-probing before that! I guess this maybe related to what happened to my board. $\endgroup$
    – 2012User
    Feb 11 at 14:43
1
$\begingroup$

I found the problem. I'm using an aluminum structure for my gantry. My Chinese power supply was in contact with this structure. There was a current leak from my power supply that was messing with the Z-probe signal.
I detached the power supply, everything's gotten back to normal, except it had my board and TMC2100 drivers fried a week ago.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.