1
$\begingroup$

When I auto home my Ender 3 Pro, it does its usual thing where it goes to the corner and then comes to the middle. Although, when it goes down and the BLT activates, the nozzle keeps going down afterwards and hits the bed while the BLT is flashing blue and red.

I have tried swapping the terminals in which the BLT is placed and re-flashing the firmware yet it still doesn't work. I am using the 4.2.2 motherboard and I followed this video, ENDER 3 / ENDER 3 PRO With Board 4.2.2 - How To UPDATE FIRMWARE, to make sure the controller and board were correct and this video, How to install Marlin Firmware with BLtouch for your simple Creality printer , for the settings.

Here is the video for my problem: 3D Printer Demo.

If you need any more info, I will try to respond as soon as I can, thanks!

$\endgroup$
1

1 Answer 1

1
$\begingroup$

Turns out that the trigger signal (white) and GND (black) wires just had faulty connections.

$\endgroup$
2
  • $\begingroup$ Thanks for posting your own solution, please do not forget to accept your answer by clicking the checkmark in front of your answer. This may take 48 hours to self-accept your answer. Thanks! Happy printing! $\endgroup$
    – 0scar
    Feb 23 at 21:08
  • $\begingroup$ How did you fix the faulty connections? Was it just a matter of pushing the plug in again, or did you have to do some rewiring? $\endgroup$
    – ptroy
    Feb 28 at 5:43

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .