Questions tagged [marlin]

Questions about the 3D printer firmware Marlin.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0
votes
0answers
163 views

RAMPS 1.4 LED 2 blinking when trying to heat up bed

On my i3 clone I've been trying to add the Anycubic i3 Ultrabase to my RAMPS 1.4 board and after adding the necessary configurations in the Marlin firmware I can heat up the bed. The issue is that it ...
0
votes
2answers
2k views

Z offset in Marlin is not working recently

My printer is ignoring the "Z offset" setting in Cura and the "Bed Z" stored in the printer LCD settings? It has been working before but after a firmware update of my printer, it ...
0
votes
0answers
104 views

Printer not processing G-code properly?

I have 3 printers, all Anet A8 with RAMPS 1.4 boards running identical firmware. One printer, however, has a Bowden extruder setup and RepRap 3 pin limit switches. Otherwise identical to the other 2 ...
0
votes
0answers
161 views

Printer froze mid print, stepper motor driver and MCU extremely hot afterwards. MCU seems dead now (?)

A strange problem occured while 3D printing. I've been printing for a long time now, and I consider myself fairly expeienced. normally, with every problem I've encountered with my printers (Anet, ...
0
votes
0answers
3k views

How to calculate the Vref and X_CURRENT for a TMC2130 stepper driver, knowing the rated current of the stepper motor?

I have written a question about this but I found new information in this video and I want to go more to the point. My motor "rated current" is 1.4V. I assume that this is the maximum current The guy ...
0
votes
0answers
70 views

Display/log tool temperature to higher resolution?

The default displayed and logged resolution of the tool temperature is to 1 decimal place. However, I noticed during autotuning the temperature is recorded to 2 decimal places. Is it possible to ...
0
votes
0answers
283 views

Stepper motors won't move on RAMPS 1.4

I have an Arduino Mega clone and RAMPS 1.4 together with A4988 drivers and NEMA 17 motors which won't move. Motors can be turned easily by hand both when the RAMPS is powered and is not powered. There ...
0
votes
0answers
30 views

Printer places prints off the bed after change in bed Z-probe area settings [duplicate]

I really don't know what I am doing wrong. Since changing my bed level sensor from left of the extruder to back mount, it doesn't work proper anymore and I have some fundamental thing I don´t ...
0
votes
0answers
30 views

Trying to remove autolevel from G-code - offset from bed not correct

I’ve been having all kinds of trouble with really every part of the print procedure on my Lulzbot Mini 2 that comes before the actual extrusion starts. I think I can get around 90 % of my issues ...
0
votes
0answers
477 views

SKR 1.3 Thermistor input died

I've got an SKR 1.3 and the thermistor input for extruder 2 has gone bad. In firmware, I've attempted to change the TEMP_1_PIN to another in ...
0
votes
0answers
50 views

LV8729 on kossel issues with print dimensions (steps)

I've installed the an LV8729 on a kossel, configured with SKR 1.3 and marlin 2.0 with all the jumpers configured in the same way for 16 micro steps for X Y Z axis. Everthing seems fine the printer ...
0
votes
0answers
227 views

Grayscale laser engraving with Ramp1.4

I have a Reprap Guru Prusa i3 v2 3D printer. To this I added a 5.5 W laser that I purchased online. The board of my 3D printer is an Arduino Mega 2560 board with Ramp 1.4. I have connected my laser ...
-1
votes
1answer
51 views

3D printer homing issue, nozzle damaging the bed when printing

I have a custom Cartesian style 3D printer. The controller board has been upgraded to a BIGTREETECH SKR V 1.4 Turbo. This is a 32 bit board. Marlin 2.0.3 seemed to build and install with less issues ...

1
5 6 7 8
9