Questions tagged [pid]

The tag has no usage guidance.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0
votes
0answers
39 views

PID Autotune not working and M92 calibration not saving?

I have a Witbox 2 running Marlin that I got second hand and it seems like nothing is able to be calibrated on it. I have tried many times to get the nozzle calibration to save but it never seems to ...
1
vote
2answers
198 views

PID tuning and different filament temperatures

Since I have lots of PETG, I ran tuning to 230 °C (average temp for my filaments). What is it good for, in terms of temperature ranges? For the same printer configuration, and just different filaments,...
6
votes
2answers
471 views

Thermal Runaway E1 at Layer 2

Before I start, I'll give you my setup: Ender 3 Pro Marlin 2.0.7.2 Material/Nozzle: PETG 0.4 mm @ 215 °C Bed: Glass @ 80 °C Default printing speed: 70 mm/s Standard part cooling fan Since I've ...
0
votes
1answer
95 views

Disable Marlin PID, and start print manual

The thermistor of the hotend of my printer broke, at the moment I have no way to replace it, due to the global situation with the virus. In my hands I have one of these industrial PIDs which is ...
2
votes
1answer
2k views

PID autotune fails with a temp too high

Working on upgrading my Ender 3 to a dual extruder setup using the Winsinn dual hot end and MKS Base V1.6 motherboard using Marlin FW 2.0.5 and am unable to get the PID autotune to work. When I start ...
1
vote
1answer
2k views

PID tuning 50 W cartridge in Marlin

Recently I decided to upgrade my Geeetech A10 (GT2560 v3.0 board) with E3D Chimera, Marlin 2.0.3 and more powerful 50 W heater cartridge. I wired everything up and tried to PID tune the hot end, ...
0
votes
1answer
601 views

PID autotune fails 'Temp too high' with 12 V heater cartridge but works with 24 V?

So, I have created my own heater block for my 3D printer and mistakenly was using a 12 V, 40 W heater cartridge thinking that was the standard for my Ender 3, when in fact it is supplied ...
0
votes
0answers
628 views

PID Autotune not working properly

I'm running the autotune PID because I had to replace the hotend. The command that I launch is M303 E0 S200 C9. But from the temperature chart I see that he has ...
0
votes
0answers
2k views

Ender 3 overshot the set temperature and hitting MAX TEMP error

So for the past few months I have been printing in my Ender 3 and everything ran smoothly. But suddenly a few days ago I tried to print and the hot end temperature just keeps on rising past the set ...
2
votes
1answer
4k views

PID Autotuning not working – large initial overshoot, no oscillations

Using the following code to autotune the PID: M303 E0 S200 C10 Which is setting my tuning temperature to 200 °C using 10 cycles (though this is irrelevant ...
2
votes
1answer
414 views

PID autotune fails under all conditions so far. Any ideas I haven't tried?

I got some Prusa i3 clones with Melzi boards with Marlin, or nearly so. One of them performed very well (considering that the board would reboot whenever power was applied to the build plate. But I ...